Playful Interior for Kids

Leuke kraamcadeau ideetjes

Het is zover, na 9 maanden je zwangere vriendin te hebben bijgestaan is de lieve spruit eindelijk geboren. Dit betekent echter ook dat jij nu hoognodig moet gaan shoppen om een leuk kraamcadeau te vinden. Helaas is de tijd wanneer je moeders kon laten smelten bij het zien van een schattige knuffelbeer al lang voorbij. Een ander veel voorkomend misverstand is dat je er al snel van uitgaat dat een kraamgeschenk al meteen gebruikt moet kunnen worden. Dit is echter zeker niet het geval. Hier geven we je enkele leuke, originele en lieve kraamcadeau ideeën.

Plak er een naam op

Een leuk idee is het schenken van naamvlaggetjes. Het kan namelijk vaak erg lastig zijn originele en mooie decoratie te vinden, voornamelijk als je van nature niet erg creatief bent. Dankzij jouw cadeau ben je dus in staat ook de minder creatieve moeder een handje bij te steken. Naamvlaggetjes zijn erg leuk om op te hangen bij de geboorte en bovendien kunnen deze vervolgens ook nog jaarlijks herbruikt worden tijdens de verjaardag. Dit geschenk kun je ofwel online kopen of zelf in elkaar knutselen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je vooraf de naam van het kind te weten komt. Gelukkig maken de meeste ouders tegenwoordig  gebruik van de geslachtsbepaling tijdens de echo en kunnen ze je dus al deze informatie op voorhand laten weten.

Multifunctionaliteit is de sleutel tot geluk

Dekentjes zijn erg handig, lief en multifunctioneel. Ze  kunnen namelijk niet enkel gebruikt worden om mee te spelen maar bieden ook extra warmte aan.Bovendien  is een dekentje ook bruikbaar als zonnescherm over de kinderwagen of zelfs als doek voor borstvoeding in het openbaar. Probeer na te gaan wat mama haar favoriete kleur is en misschien kan ze het dekentje zelf ook als sjaal gebruiken.

Ook speelkleden zijn een leuk idee, ondanks dat deze natuurlijk niet meteen zo multifunctioneel zijn als een dekentje. Extra tip: voeg er nog een babygym bij. Deze zijn tegenwoordig erg populair.

Laat mama en papa zelf shoppen

Het kopen van kleertjes en rugzakjes  is iets dat wij zelf eerder zouden afraden. Natuurlijk is het doorzoeken van rekken met schattige babykleertjes in allerlei lieve kleuren ongelooflijk leuk maar vaak doen ouders, en voornamelijk moeders, dit veel liever zelf. Beter is dus een kraamcadeau te kopen waarbij je de ouders ook echt helpt.

Ook het kopen van speelgoed kun je beter aan de ouders overlaten, tenzij dit gevraagd werd door hen zelf. Dit is voornamelijk zo wanneer je niet op voorhand een wenslijstje hebt gekregen en dus zelf moet raden en bedenken wat je als kraamcadeau kunt kopen. Hoe leuk een bepaald stuk speelgoed ook mag lijken, er is een erg grote kans dat één, of zelfs meerdere, van de andere gasten precies hetzelfde gedacht hebben. Meestal koopt ongeveer de helft van de gasten speelgoed en/of kleren om een nieuw kindje te verwelkomen dus probeer ervoor te zorgen dat je niet één van hen bent.

Want vergeet niet, originaliteit  and functionaliteit zijn de boodschap bij het kopen van kraamcadeaus!

Related Posts