Playful Interior for Kids

Behang voor baby- en kinderkamers

Het juiste behangpapier voor je baby- of kinderkamer uitkiezen is erg belangrijk. Behangpapier kan de sfeer in een kamer namelijk volledig veranderen, zowel in de goede als in de slechte zin. Verder is het ook al lang geweten dat bepaalde kleuren je stemming kunnen wijzigen. Rekening houdend met dit alles bieden we je hier een simpel drie stappen plan om jou te helpen het juiste behangpapier te kiezen:

1.     Kleur bekennen

Enkele goede voorbeelden van kleuren die je voor de kamer van je lieve spruit kunt gebruiken zijn  frisse en vrolijke kleuren zoals roze, lichtblauw en lichtgeel.

Overdreven felle kleuren zoals felgeel en knalrood en sombere kleuren zoals zwart en grijs zijn eerder te vermijden aangezien deze meestal een negatieve werking op de stemming kunnen hebben.

Sierlijke wallpaper

2.     Kies je motiefje

Eenmaal je de kleur hebt gekozen moet je nagaan welke motiefjes je graag op het behang zou hebben. Wolkjes, paarden, hartjes, of een mengeling van alles? Tegenwoordig is haast alles mogelijk.

En als het enorme aanbod aan kinderkamerbehang die je in de winkels kunt vinden niet jouw ding is, bestudeer dan eens andere opties om je kinderkamer een wat meer persoonlijke tint te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door fotobehang te gebruiken. Voor de echt creatieve ouders is je eigen behangpapier ontwerpen natuurlijk ook een erg leuk en origineel idee.

3.     Kies hoeveel je van de kamer wilt behangen

Indien je liever niet hebt dat je volledige muur vol met behang hangt, dan kan je altijd gaan voor muurstickers.  Muurstickers zijn heel gemakkelijk te vervangen en zijn bovendien meestal ook helemaal niet duur. Dit betekent dat je een hoop  muurstickers kunt verzamelen en deze vervolgens maandelijks, of zelfs wekelijks, kunt veranderen.

Een andere optie is natuurlijk het behangen van slechts één muur terwijl je de andere vier neutraal laat. Zo leg je een leuk accentje in de kamer zonder dat het meteen veel te druk wordt.

Waar koop je kinderbehangpapier?

Online behangpapier kopen is een gemakkelijke optie maar het is aangeraden toch zelf naar de winkel te gaan om het behangpapier met je eigen ogen te kunnen zien. Vaak zien kleuren er namelijk lichtjes anders uit op een computerscherm in vergelijking met in het echte leven.

Met dit simpele stappenplan in je achterhoofd zou je erin moeten slagen het juiste behangpapier of de gepaste behangdecoratie te kiezen voor jouw lieve spruit zonder dat je deze in enkele jaren tijd met pijn in het hart weer volledig moet veranderen.

Related Posts