Playful Interior for Kids

Meubels voor je baby- en kinderkamer

Veel vrouwen lijden tijdens de zwangerschap aan stress. Niet enkel vanwege het feit dat ze een levend mensje in hun buik dragen en dit in enkele maanden ter wereld zullen brengen maar ook vanwege meer praktische kopzorgen zoals het inrichten van de kinderkamer.

Nochtans is de lijst van benodigde meubels voor de baby- of kinderkamer helemaal niet zo lang.

  • commode of verschoontafel
  • ledikant of spijlenbed
  • luieremmer
  • opbergkast

Ondanks dat de lijst dus niet zo uitgebreid is als je zou verwachten, moet je echter wel goed nadenken voordat je dat mooie of schattige meubelstuk koopt. Meubels zijn vaak de grootste hap in het budget en daarom zorg je er dus maar beter voor dat je gekozen meubels zowel in de nabije als in de verre toekomst van pas zullen komen. Het kopen van een fout broekje of truitje is nu niet meteen het einde van de wereld maar de babykamer verkeerd inrichten? Daar zal je nog lang spijt van hebben!

Denk aan de toekomst

Volgens “Mini Me” (www.minime.nl) is multifunctionaliteit de boodschap. Zo kun je bijvoorbeeld een commode kopen die je later kunt hergebruiken als ladekast. Ook het kopen van een meegroeibed raden we ten zeerste aan. Een meegroeibed is een bed dat, zoals de naam al doet vermoeden, met je kind mee `groeit`. Na de babybed-fase tover je dit bed namelijk op een eenvoudig manier om tot een volwaardig eenpersoonsbed.

Probeer er ook voor te zorgen dat je niet al te kinderachtige meubels koopt maar eerder voor meubels gaat die enkele jaren mee kunnen gaan. Natuurlijk ziet die tafel met schattige beertjes er nu heel leuk uit, maar sowieso wil je lieve spruit die tafel in enkele jaren tijd liever niet meer in zijn kamertje hebben. Verder kun je ook beter een neutrale luieremmer kopen zodat je die later kan veranderen in een leuke speelgoedkist.

Wassen

Overal ter wereld houden kinderen ervan om hun kunsten te tonen. Natuurlijk ben jij hun allergrootste fan maar helaas  betekent dit ook dat ze vaak ook hun kunsten tonen op plekken waar je het liever helemaal niet ziet. Zorg er dus zeker voor dat je afwasbare meubels koopt.

Niet vereist maar wel aangeraden

Een item dat we nog niet hebben vermeld maar wel erg gezellig is, is de schommelstoel.

Een schommelstoel is zeker geen noodzaak maar het is alom bekend dat baby’s vaak ’ s nachts wakker worden. Voornamelijk wanneer dit in het midden van de nacht gebeurt is het een zalig gevoel je in een schommelstoel te kunnen leggen terwijl je, je baby knuffelt of voedt.

Related Posts