Playful Interior for Kids

Schenk wat licht in het donker

Het kopen van een nachtlampje voor de baby- of kinderkamer is een erg leuk idee en zorgt ervoor dat je, je kindje toch een klein beetje licht in het donker kan schenken tijdens de momenten dat jij zelf niet bij hem of haar kunt zijn. Koop je dit lampje in de vorm van een schattig diertje zoals een hondje of een katje, dan is het helemaal perfect. Deze lampjes kunnen bovendien ook jarenlang gebruikt worden aangezien niet enkel baby’s maar ook peuters en kleuters meestal niet zo erg van pikdonkere ruimtes houden.

Baby en Kind (www.babyenkind.nl) geeft ons enkele tips omtrent het gebruiken van nachtlampjes en vermeldt ook enkele van de vele voordelen zoals het feit dat nachtlampjes erg troostrijk kunnen zijn. Op zich zijn er bovendien maar zeer weing nadelen verbonden aan het gebruiken van een nachtlampje. En alhoewel ouders enkele jaren geleden geen nachtlampjes meer durfden te hanteren doordat een Amerikaans onderzoek zogezegd een verband had gevonden tussen nachtlanpjes en bijziendheid, weten we nu ondertussen al dat daar helemaal niets van waar is.

Een ander voordeel is dat tegenwoordig wat betreft nachtlampjes zoveel keus hebt, dat je sowieso wel iets voor de kamer van jouw lieve spruit zult vinden.

Zo zijn nachtlampjes met Disney figuren erg schattig en populair. Zeker in combinatie met een Disney kinderdekbedovertrek en kinderbed.

Bij het kopen van een nachtlampje is het belangrijk dat deze niet al te fel is zodat je het slaap-waakritme van je kindje niet verstoort. Koop dus liever een zacht gloeiend nachtlampje met een laag aantal Watt. Bovendien is een felle lamp midden in de nacht natuurlijk voor niemand gezellig.

Verder is het omtoveren van het plafond tot een prachtige sterrenhemel een erg leuk en creatief idee. Dit  kun je doen door middel van het installeren van een sterrenprojector.

Related Posts